MARJOLEIN KOOY
Shiatsu

Shiatsu-massage is een Japanse drukpuntmassage. Shiatsu helpt de vitale energie die door ons lichaam stroomt in balans te houden of te brengen door het geven van een lichte druk op bepaalde punten langs de zogenaamde meridianen (energiebanen). Hierdoor kan een eventuele blokkade van deze energiestroom worden opgeheven.

In de praktijk van Marjolein Kooy wordt een korte shiatsu-massage gegeven, op een speciaal daarvoor ontwikkelde stoel. Zie ook informatie over stoelmassage.

Deze massage biedt een moment van ontspanning: op de werkvloer of in de ontspannen sfeer van Marjolein's thuis-werk-plek. Begeleidt met rustgevende muziek en eventueel extra gebruik van oliën.

Ayurvedische massage

Is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme oliën. Het is bijzonder dat beetje bij beetje je hele lichaam tot leven wordt gemasseerd; je voelt je na de massage weer "aan een stuk" en diep ontspannen. Toch heeft het tegelijk een vitaliserende uitwerking doordat de bewegingen vrij snel zijn. De massage wordt gegeven met traditionele Ayurvedische kruidenolie en etherische olie.

Volgens de Ayurvedische leer heeft regelmatige oliemassage verschillende effecten. Zo bevordert de massage het lichaamsbewustzijn. Daarnaast helpt de massage het verbeteren van uitputting en stress, verbeteren van slaap en concentratie en het versterken van het weefsel en immuunsysteem.